quellidiastharot
Intro Radio Theater Scuola d'Italia Projects
Hobbes 2015 Astaroth goes doc Ululato 2011 Cinemissimo! 2009 Cinemissimo! 2008 Abruzzo Feest!2008
Programma Cinemissimo! 2008
Home Nederlands Italiano Contact

Stichting 'Quelli di Astaroth' en de Melkweg presenteren

 

CINEMISSIMO! 2008

Van 5 t/m 12 november 2008

in de Melkweg Amsterdam

 

Een selectie van de meest toonaangevende Italiaanse films (waaronder werken van Marco Bellocchio en Pupi Avati o.v.), documentaires (waaronder Biutiful Cauntri, Zero: alle leugens over 9/11 van Giulietto Chiesa, Ilaria Alpi: il più crudele dei giorni van  Ferdinando Vicentini Orgnani en korte films in samenwerking met het Vrouwen Korte Filmfestival A corto di donne uit Pozzuoli.

 

Cinemissimo! biedt Italiaanse lange speelfilms en korte films van de laatste jaren die nog niet in Nederland gedistribueerd zijn en laat ook het werk zien van jong Italiaans filmtalent in Nederland.

De films worden vertoond met Engelse ondertiteling.

 

Naast de vertoningen zijn er ook lezingen in het Nederlands over de nieuwe Italiaanse cinema, debatten en inleidingen. Een of twee regisseurs zullen aanwezig zijn.

De films worden in de filmzaal van de Melkweg ‘s avonds vertoond om 20 u. en 22 u. met een Q&A aan het einde van de vertoning.

 

Het festival wordt geopend met een hommage aan een grote Nederlandse regisseur, Frans Weisz, die veel in Italië gewerkt heeft met de vertoning van korte films die hij in Italie heeft gerealiseerd.

 

Hier is het persbericht en de flyer van Cinemissimo! 

 

Wil je meer info's over Cinemissimo!?

Wil je ons ondersteunen als vrijwilliger?

Wil je ons sponsoren?

 

Laat het ons weten en stuur een e-mail naar: info@ondaitaliana.org

 

… Arrivederci!

… A risentirci!

 

Scuola d'Italia - Onda Italiana - Quelli di Astaroth - Sint Jansstraat 37 - 1012 HG Amsterdam - tel. +31 6 25382491 - info@ondaitaliana.org - © Copyright 2005-2016