quellidiastharot
Intro Radio Theater Scuola d'Italia Projects
Hobbes 2015 Astaroth goes doc Ululato 2011 Cinemissimo! 2009 Cinemissimo! 2008 Abruzzo Feest!2008
Grote foto's Kleine foto's
Home Nederlands Italiano Contact

Benefietavond voor de slachtoffers

van de aardbeving in Italië

Stichting Quelli di Astaroth heeft in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam een benefietvoorstelling georganiseerd ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving in Abruzzo.

 

Deze benefietavond was de eerste die in Nederland plaatsvond.

 

De voorstelling, getiteld ANDERS/Een reis door Abruzzo - Viaggio in Abruzzo werd gehouden op

 

donderdag 23 april 2009 van 18 uur tot 21 uur in de

Oude Lutherse Kerk (Aula Magna van de Universiteit van Amsterdam),

Singel 411 te Amsterdam.

Toegang: € 15

 

De voorstelling bestaat uit een compositie van live muziek, toneel, dans en literaire readings met medewerking van Nederlandse en Italiaanse kunstenaars en instellingen, met o.a. mezzosopraan Carla Regina (begeleid door pianiste Polina Medyulyanova), zangers Tenedle, Luciano Maio, Kim Sutherland, choreografe Margherita Bencini, Carlos Garcia Estevez met Commedia dell'Arte, acteur Bert Wagenaar van Kreveld, acustic band Silk Roads (Nanda Rea, Stefano Bocconi, Manu Linares), Willem Kroonberg, folkdanseres Michela Mazzeo en natuurlijk de vaste spelers van toneelgroep Quelli di Astaroth.

 

Verder zijn foto's geveild worden die Antonio Di Maggio in 2007 heeft gemaakt in het getroffen gebied en van Gabriele Merolli.

Ook zijn een drietal etsen van Gino Calenda di Tavani en kunstwerken van Roberto Caradonna en Lidia Palumbi onder de hamer gekomen.

Op deze site, bij de pagina's Grote Foto's en Kleine Foto's, vindt u nog enkele foto's van Antonio Di Maggio die nog te koop staan en waarvan de opbrengst ook naar de slachtoffers van de aardbeving gaat.

 

 

De opbrengsten van entreekaarten, veiling en donaties zullen aangewend worden voor de wederopbouw van de Universiteit van L'Aquila, met als doel de academische wereld in Abruzzo te helpen bij de wederopbouw na de aardbeving.

Bij L'Aquila, in de Laboratori Nazionali del Gran Sasso, bevindt zich een deeltjesversneller van het Italiaans Nationaal Wetenschappelijk Instituut.

 

Donaties kunnen nog gedaan worden via overmaking op rekeningnummer 471.61.96 op naam van Stichting Quelli di Astaroth, Amsterdam, onder vermelding Donatie Abruzzo.

Alle gelden worden gemonitord door de Amsterdamse kandidaat-notaris Jan Schouten.

 

Scuola d'Italia - Onda Italiana - Quelli di Astaroth - Sint Jansstraat 37 - 1012 HG Amsterdam - tel. +31 6 25382491 - info@ondaitaliana.org - © Copyright 2005-2016